RO HU DE
Kategóriák
2020. július. 3.

Köszöntjük
nevű látogatóinkat.

Tematikus év:
Eseménynaptár
  
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Élet a hitben:
Hangtár 2011
2012. 10. 30.     

Alább a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye hangtárának anyagát találják.

A különböző ablakok a feliratnak megfelelő hanganyagot indítják.


 

Használati útmutató: Az "indítás" (>) gombra klikkelve elindul a hanganyag betöltése. Ez kisebb-nagyobb időt is igénybe vehet.

Ha elindít egy hanganyagot, az teljesen betöltődik (a betöltést nem lehet megállítani). Amíg egy hanganyag be nem töltődik, egy újabb elindítása lassíthatja a rendszert: kettő, vagy több hanganyag elindítása esetén a betöltés, vagy a lejátszás elindulása több időt vesz igénybe. Ha nem akarja megvárni, míg egyik felvétel betöltődik és már váltana egy másikra, böngészője "refresh" gombjának megnyomásával állíthatja le a betöltést és indíthat el egy másikat.


 

Aktuális: 2014
Archívum: 2013
Archívum: 2012
2011
2010
2009
2008

 


Az 2011-es év hangfelvételei:

Nm. Ft. Dr. Német László SVD. előadása a misszióról az Egyházmegyei Lelkipásztori Napokon.

 

 


 

 

Beszélgetés Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel a Romában tett látogatásáról, találkozásáról a Szentatyával.


 


 

 

Ft. Jakab Norbert „Ég és föld metszéspontjában, középpont az életemben" címmel tartott előadást a 2011-es szatmárnémeti Háló Találkozón.

 


 

 

Bíró Ernő előadása a 2011-es szatmárnémeti Háló Találkozón, a jelen gazdasági helyzet keresztény szemszögből történő értelmezésével.

 


 

 

Nm. Ft. Kocsis Fülöp előadása a Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Találkozóján

 


 

Scheffler János boldoggá avatása előtt Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel beszélgettünk a felkészülésről, a közelgő nagy eseményről.

 

 


 

Scheffler János Nyomában - rádiós műsorok a boldoggá avatásig

Hallgassa meg a műsorokat:

Tizenkettedik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: beszélgetés Sziklai Sándorral, Scheffler János unokaöccsével és hangos beszámoló a június 11-én zajlott Scheffler szimpóziumról.

 


 

 

 

Tizenegyedik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: Ft. Galambos Ferenc nagyprépost, kanonok visszaemlékezésének folytatása és a Sziklai Sándorral, Scheffler János unokaöccsével készült beszélgetés első része.

 


 

Tizedik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: Ft. Galambos Ferenc nagyprépost, kanonok osztja meg emlékeit a pappá szentleése előtti és utáni időkről, az Unio Apostolica-ról, a titkos teológiáról, bemutatja Scheffler püspököt mint gondoskodó lelkiatyát, tanárt, az egyházmegye vezetőjét.

 


 

 

Kilencedik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: beszélgetés Ft. Kirner Ferenc pápai protonotáriussal, kanonokkal, aki a teológiai évekre emlékezik. A műsor második felében Letényi Mária a Scheffler család egykori szomszédja mesél mindarról, amit a régi időkben megtapasztalt.

 


 

 

Nyolcadik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: beszélgetés Várkúti-Weibel Jánossal, majd a műsor végén Félegyházi Ernőné Született Tóbiás Ibolya mesél Scheffler János elhurcolásának momentumáról.

 


 

Hetedik adás: Rádiós műsor Scheffler János vértanú püspökről a boldoggá avatásra készülve. Benne: beszélgetés Rost Margarétával, aki ugyanakkor raboskodott a jilavai börtönben, amikor Scheffler János is. Akkor nem találkozhattak, de az azt megelőző időkről igen szép emlékeket őriz. A műsor második felében Ft. Reszler Mihály nagykárolyi főesperes március 23-án elhangzott prédikációja hallható. 


Hatodik adás, benne: beszélgetés Ft. Cserháti István atyával és Csikós Gyulával.

 


 

 

Ötödik adás, benne: interjú Ft. Néma Sándor kálmándi plébánossal. 

 

Negyedik adás, benne: beszélgetés Ft. Heidelsperger Istvánnal és P. Bohán Béla SJ. jezsuita szerzetessel.

 


 

Harmadik adás, benne: beszélgetés Dr. Bura Lászlóval.

 


 

Második adás, benne: beszélgetés Körtvékyesy M. Szimplicia nővérrel és Ft. Hankovszky Ferenc püspöki helynökkel.

 

 


 

Első adás, benne: beszélgetés Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel, majd hangulatjelentés a Scheffler János személyes tárgyaiból berendezett kiállítás megnyitójáról.

 

 


 

További hanganyagok 2011-ből:

Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök üzenete 2011 Húsvétján.Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök előadása a nők szerepéről az egyházban.

 

 


 

 

Beszélgetés Barsi Balázs OFM atyával a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében, általa, 2011 Nagyböjtjén tartott lelkigyakorlatokról.

 

 


 

Ft. Lapka József a házasságról, mint Isten és ember közötti szeretetszövetségről.

 

 


 

Kürti-Bokor Judit piarista nővér előadása hivatásáról, a szolgálatnak szentelt életről.

 

 


 

Dr. Bura László íróval az általa eddig szerkesztett és írt, illetve a közeljövőben megjelenő Scheffler-könyvekről beszélgettünk.

 


 

Ft. Hankovszky Ferenc püspöki helynök, a Szatmári Római Katolikus Püspökség Pasztorális Irodájának vezetője nyilatkozik a Scheffler János boldoggá avatását megelőző felkészülésről.

 


 

Ft. Reszler Mihály előadása Scheffler Jánosról az Egyháztanácsos Találkozón.

 

 


 

Beszélgetés Körtvélyesy M. Simplicia nővérrel Scheffler Jánosról és a 23 éve őrzött bőröndről. (2011. 01. 25.)

 


 

 

 

Ft. Veres Attila előadása a haldoklók és súlyos betegek lelki kíséréséről. (2011.01.16)

 


 

Nm. Ft. Schönberger Jenő püspökkel, Scheffler János közelgő boldoggá avatása kapcsán beszélgettünk a vértanú püspök alakjáról, emlékéről, és az örömteli esemény lelki, illetve gyakorlati előkészületeiről.

 

A 2010-es év hangfelvételeiért klikkeljen ide!


Szatmári Római Katolikus Püspökség, Episcopia Romano- Catolica, Str. 1 Decembrie 1918. Nr. 2. Satu Mare RO-440010 Romania
Tel/Fax: 0040-0261-714955 Tel: 0261-716451 RDS: 0361-809830; 0361-809831 Mobil: 004-0742070011 E-mail: puspokseg@szatmariegyhazmegye.ro