RO HU DE
Kategóriák
2020. július. 3.

Köszöntjük
nevű látogatóinkat.

Tematikus év:
Eseménynaptár
  
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Élet a hitben:
Kelj fel, indulj és ne félj!
2017. 04. 24.     

A piarista nővérek, most indult tematikus évük alkalmával több lehetőséget szeretnének adni a találkozásokra.

 

A Piarista Nővérek, akik Istentől kapott szolgálatuk szerint a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok harmonikus és teljes növekedését igyekeznek előmozdítani, ebben az évben különös figyelmet fordítanak a szerzetesi hivatás értékeinek felmutatására. Hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni.

 

A Piarista Nővérek Kongregációja 2017. március 18-án, az alapítóanya, Boldog Celestina Donati ünnepén új tematikus évet kezdett. Közös elhatározással, figyelmüket Istentől eredő személyes küldetésükre, illetve a hivatásuk megválasztása előtt állók felé szeretnénk fordítani.

 

A tematikus évük kezdetén, a nővérek így vallanak hivatásukról, életükről: „Szerzetesi karizmánk szerint, az evangéliumi tanácsok mellett fogadalommal elkötelezve magunkat, szegény és nehéz sorsú gyermekeket segítünk abban, hogy felnőtté válásuk szeretetben-, értékekben teljes legyen, hogy emberré formálódásuk során Isten terve kiteljesedhessék. S bár életük indulása sokszor emberhez méltatlan volt, és a mindennapok nehézségei komoly akadályokat jelentenek olykor ma is, életre szóló küldetésük fénnyel tölti meg jövőjüket, s ennek teljesítésében nem maradhatnak társtalanok. Erre hívott meg bennünket a Jóisten, s Celestina anya így fogalmazta meg feladatunk nagyszerűségét: <<Aki őrködik mások felett, mindig emlékezzen arra, hogy társa az angyaloknak>>.

 

Házainkat Oázisoknak hívjuk szerte a világon. A partiumi Nagykárolyban jelenleg két házunk van: egy család típusú gyermekotthon és egy napközi. Oázisok ezek is, hiszen a gyerekekkel, világi munkatársainkkal közösen próbáljuk a szeretet, a béke szigetévé változtatni, ahol a gyerekek megtanulják, hogyan kell a világot szebbé tenni gondolataikkal, lényükkel, fényükkel, szeretetükkel."

 

A piarista nővérek közös segítségnyújtásra hívnak mindenkit: „Sok szeretettel hívjuk meg azokat, akik a nevelői munkában látják élethivatásukat, s mielőtt munkába állnának, szívesen megismernék a piarista nővérek nevelői tevékenységét. Hiszen neveléssel foglalkozunk a kisgyermekkortól a fiatal felnőtt korig, a játéktól a tanulásig, az iskolai tevékenységtől a családban való felnövekedésig. És várjuk azokat, akik a női szerzetesség iránt éreznek elhivatottságot, s közel érzik magukhoz Kalazanci Szent József és Boldog Celestina Donati lelkiségének lényegét: nevelés által evangelizálni."

 

Lehetőséget szeretnének ezért teremteni rövidebb és hosszabb találkozásokra májustól kezdődően a következő időpontokban:

 

Hétvégék az Oázisban

„Csak aki szeret, nevel, mert a nevelés, szeretet."

Találkozás nagycsaládunk örömeivel és bánataival, feladataival és játékaival.

Időpontok: május 12-14.; július 7-9.; október 20-22.; december 1-3.

 

Jézussal szívünkben Máriához - zarándoklat

„A szeretet sürget téged, lángra lobbantja szívedet és azt mondatja veled: be kell térned hozzám, és ami ennél is több, nálam kell maradnod."

Szerzetesi zarándoklat a Piarista Nővérekkel Máriaradnára.

Időpontja: július 13-16.

Jelentkezési határidő: 2017. június 9.

 

Kalazanciusi hónap

„Az Isten iránti tiszta szeretetből fakadó tettek belénk lopják az Ő szívét."

Bekapcsolódás mindennapi életünkbe egy hónapon át.

Időpontja: augusztus 1-jétől 31-ig.

Jelentkezési határidő: 2017. július 3.

 

Celestina lelkigyakorlat

„A lélek, aki forrón imádkozik, Isten tulajdonává válik, és a Teremtő tekintete megigézi, átjárja és tisztává teszi."

Kifejezetten a szerzetességre készülő fiatal nők számára Kalazanci Szent József ünnepéhez kapcsolódóan.

Időpontja: augusztus 21-27.

Jelentkezési határidő: 2017. július 21.

 

Szeleburdi szilveszter

„Benne az élet öröm, minden, ami vidám és boldog Tőle jön, s ha nem miatta lenne, nem lenne boldogság sem a földön, sem az égben."

Óév búcsúztató játékos mulatság a gyermekeinkkel.

Időpontja: december 30 - január 2.

Jelentkezési határidő: 2017. december 1.

 

Szentmise a hivatásokért

„A szentmise a legnagyobb és legmagasztosabb cselekedet, amelyet Isten mindenhatósága tehet."

Kongregációnkban a nagykárolyi közösség szentmiséje a hivatásokért.

Időpontja: 2018. január 20.

 

Kelj fel, indulj és ne félj! Ha felkeltettük érdeklődésed, szívesen megismernél bennünket, elmélyülnél választott hivatásodban, a nevelésben, vagy szerzetesnő szeretnél lenni, gyere el hozzánk, látogass meg bennünket, tölts el velünk rövidebb-hosszabb időt. Indulj el bátran, cseppet sem félve, engedve Isten meghívásának. Szeretettel várunk!

 

 

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken keresztül lehet:

oasismatercelestina@gmail.com e-mail címen, vagy

http://www.szatmariegyhazmegye.ro/url/Piarista-Noverek internetes oldalon.


Szatmári Római Katolikus Püspökség, Episcopia Romano- Catolica, Str. 1 Decembrie 1918. Nr. 2. Satu Mare RO-440010 Romania
Tel/Fax: 0040-0261-714955 Tel: 0261-716451 RDS: 0361-809830; 0361-809831 Mobil: 004-0742070011 E-mail: puspokseg@szatmariegyhazmegye.ro